Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av RC SYD:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Gå direkt till textinnehållet
14 oktober 2020

Ny hemsida för Svenska Nationella Fotledsregistret

 

Under våren 2021 har Svenska Nationella Fotledsregistret byggt en ny hemsida. Utvecklingen har skett främst med anledning av att kunna följa det webbdirektiv om tillgänglighet som antogs nationellt 2018.

Under våren 2021 har Svenska Nationella Fotledsregistret, även kallat Swedankle, med stöd av Registercentrum Syd byggt upp en ny hemsida (den hemsida du nu befinner dig på) inom Registercentrum Syds hemsidesparaply. Den främsta anledningen till flytten är för att enklast kunna följa det webbdirektiv om tillgänglighet på hemsidor som antogs 2018 och började gälla från september 2020.

På den nya hemsidan fungerar gränssnittet väl i olika skärmbredder och HTML (HyperText Markup Language)-koden utgår från en standard. Vidare har strukturen gåtts igenom så att korrekt rubrikhierarki används, förkortningar är utskrivna/har en förklarande popuptext samt att bilder har en alt-text, det vill säga en dold text som går att få uppläst som förklarar bildens motiv.
All information som fanns på den gamla hemsidan är överförd och går att återfinna på den nya hemsidan.

Vi inom Svenska Nationella Fotledsregistret är glada över att kunna presentera vår nya hemsida och hoppas att ni som besökare ska finna den informativ.

Klicka här för att läsa mer om webbdirektivet på Svenska Nationella Fotledsregistret webbplats.

Klicka här för att läsa mer om webbdirektivet på www.webbriktlinjer.se.